امروز  دوشنبه ۳ تیر ۱۳۹۸
دنگو
۱۳۹۵/۰۸/۱۸ تعداد بازدید: ۵۱۹
print

دنگو
 دنگو
 
طبیعت چشم­نواز دنا و مردمانی مهربان و بی آلایش با لهجة زیبای بویراحمدی با آداب و رسومی غنی و پر از تازگی و طراوت لاله­های واژگون. اهالی کهگیلویه و بویراحمد که بخش زیادی از آن­ها زندگی عشایری دارند، غذاهای محلّی متنوّعی می­پزند که در ادامه با یکی از معروف­ترین آن­ها آشنا می­شویم؛ «آش دنگو»؛ غذایی سرشار از حبوبات و بسیار مفید برای سرماخوردگی. نکتة جالب دربارة این آش اینکه کشک یا ترشی به آن اضافه نمی­شود و سبزی هم ندارد.

چی لازم داریم؟
عدس
 لوبیا چشم بلبلی
 لیزک (نوعی گیاه بومی کهگیلویه)
 ماش
 نخود
 گندم
زردچوبه، نمک و آب به میزان لازم

چه طور بپزیم؟
ابتدا آب مورد نیاز را در قابلمه می­ریزیم تا به جوش بیاید. سپس گندم را می­ریزیم و بعد از پخت آن، نخود را اضافه می­کنیم. پس از پخته شدن گندم و نخود، سایر حبوبات و زردچوبه و نمک را اضافه می­کنیم و منتظر می­مانیم تا آش دنگو کاملاً جا بیفتد. نوش جان.
 
 

 

نظرات

 نام:
 *نظر: