امروز  جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
چکدرمه
۱۳۹۶/۱۱/۰۹ تعداد بازدید: ۲۵۹۹۹
print

چکدرمه

چکدرمه

 غذاهای محلّی عطر و بوی دیگری دارند؛ غذاهای محلّی طعم آشنای دیار و سرزمینت را دارند؛ غذاهایی که با تمامِ عشق و توجّه پخته می­­شوند. در سفرمان به استان سرسبز گلستان پای سفرة اهالی سختکوش و مهربان این دیار می­ نشینیم به صرف یک پرس «چکدرمه»!

چکدرمه یا چکدیرمه غذای سنّتی ترکمن­هاست و بسیار معروف و پرطرفدار هم هست. موادّ اصلی این غذا برنج و گوشت است. در ادامه با طرز تهیّة این غذای خوشمزه آشنا می­شوید.

چی لازم داریم؟ پیاز: ۲ عدد گوشت(خورشتی): نیم کیلو برنج: ۵ پیمانه گوجه فرنگی: ۳ عدد روغن: ۱ سوم پیمانه زردچوبه: ۱ قاشق چای­خوری نمک: ۱ قاشق چای­خوری زعفران(آب کرده): ۳ قاشق غذاخوری فلفل: ۱ سوم قاشق چای­خوری

  چطور بپزیم؟ابتدا گوشت را نیم­پز می­کنیم به قدری که کمی از آب گوشت باقی بماند. سپس برنج را از شب قبل در آب گوشت خیس می­کنیم. بعد روغن را در ماهیتابه ریخته و داغ می­کنیم و پیاز خرد شده را در آن تفت می­دهیم. در این مرحله ادویه­ها را به پیاز اضافه می­کنیم و تفت می­دهیم و سپس گوشت نیم­پز شده را به پیاز داغ اضافه می­ کنیم و تفت می­دهیم. بعد از اضافه کردن گوجه­فرنگی به مواد، برنج و آب برنج و زعفران را هم می­ریزیم. سپس مانند پخت کته اجازه می­دهیم تا آب برنج خشک شود و تا خشک شدن آب آن، برنج را هم می­زنیم تا ته نگیرد. در مرحلة آخر حرارات را کم می­کنیم و در قابلمه را می­گذاریم تا غذا پخته شود. نوش جان.  چند نکته·         طبخ چکدرمه با روغن حیوانی، طعم بهتری به غذا می­دهد. ·         اگر دوست داشتید می­توانید ادویة کاری هم به این غذا اضافه کنید. ·         دقّت کنید که مقدار آب برنج باید یک و نیم برابر هر پیمانه باشد.

نظرات

 نام:
 *نظر: