امروز  شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
هـواری، غذای دریایـی مردمان دریادل
۱۳۹۴/۰۵/۲۶ تعداد بازدید: ۲۰۴۸
print

هـواری، غذای دریایـی مردمان دریادل

 هـواری، غذای دریایـی مردمان دریادل

 

 

در این شماره از قصرنامه به جنوب کشور سفر کرده ایم و به استان هرمزگان. نشسته ایم پای سفرة مردمان دریادلِ بندرعبّاس تا طعم «هواری»، غذای محلّی این شهر را بچشیم. دستور پخت این غذا را در ادامه می خوانید.

موادّ  لازم:

میگو: 500 گرم

برنج: 500 گرم

پیاز: یک عدد

سیر: 4 حبّه

سیب زمینی: 2 عدد

لوبیا چشم بلبلی: یک فنجان

رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری

زیرة سیاه: یک قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

آب مرغ: نصف پیمانه

طرز تهیّه:

برای تهیّة هواری، مقدّماتی لازم است از جمله خیس کردن و پختن لوبیا چشم بلبلی، آبکش کردن برنج و اضافه کردن سرکه یا آبلیمو به میگو برای جلوگیری از سفت شدن آن. بعد از انجام دادن این کارها، ماهیتابه را روی حرارت می گذاریم و مقداری روغن داخل آن می ریزیم. سپس پیاز خرد شده را داخل روغن می ریزیم و تفت می  دهیم. وقتی پیاز نرم شد، سیر را هم اضافه می کنیم. بعد ازآن میگو و آب مرغ را اضافه می کنیم تا بپزد. بعد از اینکه مواد پخته شدند، رب گوجه فرنگی را اضافه می  کنیم. بعد از چند دقیقه لوبیا و سیب زمینی نگینی خرد شده را هم داخل ماهیــتابه می ریزیم. در انتها هم نمک، فلفل، زردچوبه و زیره را به مواد اضافه می کنیم.

 

پس از آبکش کردن برنج، موادّ آماده شده را به صورت لایه لایه داخل برنج می ریزیم. سپس درِ قابلمه را می  گذاریم تا برنج به مدّت 25 تا 30 دقیقه دم بکشد.              

نظرات

 نام:
 *نظر: