امروز  شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آش یارمه
۱۳۹۷/۰۲/۰۹ تعداد بازدید: ۲۶۳۲۷
print

آش یارمه

آش یارمه

 

اقوام ایرانی در هر گوشه و کنار این سرزمین جلوه­ای از فرهنگ و اصالت ایرانِ کهن هستند؛ فرهنگی که از لباس محلّی، موسیقی محلّی، جشن­ها و آیین­ها و غذاهای سنّتی و محلّی را شامل می­شود. این بار به استان سرسبز خراسان شمالی سفر کرده­ایم تا پای سفرۀ مردمان این دیار بنشینیم و طعم و مزّۀ دلنشین غذاهایشان را بچشیم.

بجنوردی­ها غذایی محلّی دارند به نام «آش یارمه»؛ که در این هوای سرد زمستانی طرفداران زیادی دارد و گرمابخش  است. در ادامه طرز تهیّۀ این آش خوشمزه را می­خوانید.

موادّ لازم

نخود، یک لیوان
لوبیا سفید، یک لیوان
بلغور گندم، دو لیوان
چریش یا اسفناج خرد شده، یک کیلو
نمک و فلفل، به مقدار لازم
دوغ، به مقدار لازم

 

طرز تهیّه

مادّۀ اصلی این آش محلّی نوعی سبزی کوهی به نام «چریش» است؛ البتّه در صورت در دسترس نبودنِ این سبزی می­توانید از اسفناج هم استفاده کنید. در مرحلۀ اوّل نخود و لوبیا را که قبلاً خیس کرده­ایم، جداگانه می­پزیم. سپس چریش یا اسفناج خرد شده را به حبوبات اضافه می­کنیم. بعد از پخته شدن سبزی به همراه نخود و لوبیا، نمک و فلفل را به آش اضافه می­کنیم و شعلۀ گاز را کم می­کنیم تا آش جا بیفتد. در پایان در ظرف می­کشیم و در کنارش دوغ سرو می­کنیم.

نکات:

·        در این آش از هیچ روغنی استفاده نمی­شود و کاملاً سالم است.

·        اگر در فصل بهار به استان خراسان شمالی سفر کردید، حتماً سراغ سبزی چریش را بگیرید.

·        سبزی کوهیِ چریش را می­توان در پخت نان و آش یارمه به کار برد.

 

نظرات

 نام:
 *نظر: