آبگوشت قُنَبید نِم خوریدون؟
۱۳۹۶/۰۴/۱۶ تعداد بازدید: ۲۷۱۴۹
آبگوشت قُنَبید نِم خوریدون؟
شاید برای زیارت به این استان رفته باشید؛ زیارت خواهر امام رضا(ع) که حرم مطّهرش در شهر قم قرار دارد و همه ساله پذیرای مهمانان و زائران بسیاری است. در گذشته چوپانان گلّههای خود را به این منطقه میآوردند و برای اسکان موقّت خود چادرهایی برپا میکردند که در زبان فارسی به آنها «کومه» اطلاق میشود. گفته میشود نام «قم» از همین «کومه» گرفته شده و به تدریج مخفّف شده و بعد از اسلام به «قم» تغییر یافتهاست.
مردمان قم هم مانند اهالی دیگر مناطق کشور آداب و رسوم و سنّتهای خاصّ خود را دارند. علاوه بر اینها غذای محلّی مختصّ شهر و دیارشان هم سر سفرههایشان پیدا میشود. یکی از معروفترین این غذاها که به ترانهها و اشعار محلّی مردم این منطقه هم راه پیدا کرده، آبگوشت «قُمنَبیت» یا «قُنَبید» است. قُمنَبیت به معنای نبات قم است. مردم استان قم به خاطر شوری آب قم در بعضی از غذاها مانند آبگوشت از کلم قمری استفاده میکنند. خوردن این کلم برای از بین بردن املاح مضرّ آب و سلامتی کلیّهها مفید است. در ادامه طرز تهیّة این غذای محلّی را میخوانید.
چی لازم داریم؟
گوشت ماهیچه یا سر دست با استخوان گوسفندی: 750 گرم
نخود و لوبیای سفید: 150 گرم
پیازمتوسّط: دو عدد
سیبزمینیکوچک: پنج عدد
گندم: دو قاشق سوپخوری
رب گوجهفرنگی: یک تا دو قاشق غذاخوری
کلمقمری یا قُنبید نگینی: نصف یک عدد
ترخونخشکشده: یک قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: سه عدد
چطور بپزیم؟
ابتدا گوشت را تکّه تکّه میکنیم و پیاز را هم خرد میکنیم و به همراه نخود، لوبیا و گندم در قابلمه میریزیم. سپس کلمهای خرد شده را به همراه زردچوبه و شش لیوان آب به مواد اضافه میکنیم و درِ قابلمه را میبندیم تا با حرارت ملایم بپزد.
بعد از پختهشدن گوشت، نخود، لوبیا و گندم، سیبزمینیها را پوست میکنیم و به مواد اضافه میکنیم. سپس رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل، لیمو عمانی و ترخون خشکشده را هم اضافه میکنیم. این آبگوشت را با نان سنگک و سبزی خوردن سرو کنید.
- کلمات کلیدی:
- آبگوشت قُنَبید نِم خوریدون؟