امروز  یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
دیارشـیرین
۱۳۹۴/۰۷/۰۵ تعداد بازدید: ۱۹۳۴
print

کرمانشاه دیارشـیرین

 دیارشـیرین

 د‌‌یارشـیرین

 

عکس: محمد حیدریان
آبشار ویژه نان در شهرستان گیلانغرب؛ از مناطق زیبا و قدیمی استان کرمانشاه.
 
دشت آفتابگردان در شهرستان سنقر، 85کیلومتری شمال شرقی کرمانشاه.
 
تکیه بیگلر بیگی؛ تکیه ای در بافت قدیم شهر کرمانشاه، واقع در محله قدیمی فیض آباد. این بنا توسط عبدا...خان، ملقب به بیگلر بیگی و در دوره قاجاریه ساخته شده است.
 
پاوه از شهرستان های شمالی استان کرمانشاه  و معروف ترین محصولش، انار
 
تکیه معاون الملک، واقع در بافت قدیم شهر کرمانشاه، در محله آبشوران قدیم. این بنا توسط حسن معینی، ملقب به معاون الملک در سال 1280هجری قمری ساخته شده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 
جاده نوسود، از توابع شهرستان پاوه در استان کرمانشاه.
 
دشت حسن آباد از توابع شهرستان اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه
 
چشمه برناج از دیدنی های دهستان چمجال در استان کرمانشاه.
 
روستای پلکانی هجیج پاوه؛ از پرجاذبه ترین نقاط استان کرمانشاه.
 
معبد آناهیتا در شهرستان کنگاور استان کرمانشاه؛ از پررونق ترین معابد دوره اشکانی و ساسانی. این بنا دارای 220متر طول و 210متر عرض است. بر فراز این اثر تاریخی، ردیفی از ستون های سنگی برپا بوده با بلندای 2/54متر.
 
طاق بستان؛ مجموعه ای از سنگ نگاره ها و سنگ نبشته های دوره ساسانی که در شمال غربی شهر کرمانشاه واقع شده است. این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شده و دارای ارزش هنری و تاریخی فراوانی است.
چند صحنه تاریخی از جمله تاج گذاری خسرو پرویز، تاج گذاری اردشیر دوم، تاج گذاری شاپور دوم وسوم و چند کتیبه به خط پهلوی کتیبه ای در طاق بستان دیده می شود. وجود کوه و چشمه در این مکان آن را به گردشگاهی روح افزا تبدیل کرده است.
 
کاروانسرای بیستون معروف به کاروانسرای شاه عباسی در30 کیلومتری شمال شرقی کرمانشاه.
 
طاق گرا یا طاق شیرین؛ در گردنه پاتاق بر سر راه کرمانشاه به سرپل ذهاب و در 15کیلومتری سرپل ذهاب.
این بنا از نظر معماری بنای ایوان مانندی است که تماماً از سنگ ساخته شده است. از نظر ساختاری هم به وسیله بلوک های سنگی، به شکل مکعب مستطیل ساخته شده است. برخی این بنا را متعلق به دوره اشکانی و برخی مربوط به دوره ساسانی دانسته اند.
 
مقبره ابودجانه در قبرستانی به همین نام، در نزدیکی بخش ریژآب شهرستان اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه. ابودجانه از همراهان پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) در جنگ با مشرکان بوده است.
 
مسجد عمادالدوله کرمانشاه توسط امامقلی میرزا عمادالدوله و در دوره قاجاریه ساخته شده است. این مسجد به سبک چهار ایوانی بنا شده و دارای سردر، صحن، ایوان، شبستان ستوندار و حجره های فراوان است.
 
عکس : محمد حیدریان
ـ رودخانه گاورود شهرستان سنقر کلیایی.
ـ بقعه مالک در شهرستان سنقر استان کرمانشاه، متعلق به دوره تیموری.
ـ شهرستان پاوه در استان کرمانشاه.
ـ منطقه توریستی پالنگان حد فاصــل استان های کردستان و کرمانشـاه.
ـ کوهستان دالاخانی در منطقه توریستی گونبان ـ جنوب شهرستان سنقر.
ـ رودخانه قره سو در جنوب بیستون کرمانشاه.
ره آوردی شـیرین
محبوبه فرامرزی
کرمانشاه، بزرگترین شهر کردنشین و مهمترین شهر در منطقه مرکزی غرب ایران است. کرمانشاه از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران به شمار میرود و پیدایش آن به سده چهارم میلادی باز میگردد. این شهر از دیرباز به داشتن شیرینیهای خوشمزه و معروفی چون نان برنجی، شکری، خرمایی و کاک زبانزد بوده است. نان برنجی و کلوچه شکری از تولیدات معروف و بسیار خوشمزه و مقوی استان کرمانشاه است و بالغ بر یک قرن است که سوغات شهر کرمانشاه به حساب می آید. 
 
آش عباسعلی
 از همه این ها معروف تر، آش عباسعلی کرمانشاه است که یکی از خوشمزه ترین، مقوی ترین، اصیل ترین و البته گران قیمت ترین غذاهای کرمانشاهی به حساب می آید. 
راز این آش اصیل در کشدار بودن آن است و وجه تسمیه آن به زمان رضا شاه بر می گردد که سعی داشته مناسک و مراسم مذهبی خیلی نمود نداشته باشند، اما یکی از مردم کرمانشاه برای رونق گرفتن مساجد در ماه مبارک رمضان، این آش را پخته و هنگام افطار بین مردم توزیع می کرد. به این ترتیب، نام او روی این آش ماندگار شد. در این آش از گوشت، نخود، لوبیا، عدس، پوره گندم، سبزیجات معطر، روغن کرمانشاهی و ادویه جات استفاده می شود که مزه ای منحصر به فرد به آن می دهد.
 
 کاک و نان برنجی
نان برنجی یا کلوچه برنجی را از ترکیب آرد برنج، روغن ، شکر و تخم مرغ، روغن حیوانی یا نباتی، زعفران، هل، آب، گلاب و دانه حرفه تهیه میکنند. نان برنجی انواع گوناگونی نیز دارد که از آن میان میتوان به نان برنجی ساده و نان برنجی زعفرانی اشاره کرد. 
کاک تخم مرغی از دیگر شیرینیهای کرمانشاه است که از بیش از ‪ ۳۰سال پیش در کرمانشاه مرسوم شده است و امروز در کنار نان برنجی و نان شکری تولید و عرضه میشود. شیرینی کاک، سبک، خوشمزه و پر انرژی است، کاک را از آرد گندم، شکر، تخم مرغ، دارچین، روغن، هل و آب درست میکنند.کاک پزان کرمانشاه در تهیه این نوع شیرینی سلیقه به خرج داده و روی کاک را با پودر پسته ، نارگیل و خلال بادام تزیین میکنند. 
نوع دیگری از شیرینیهای خوشمزه کرمانشاه نان خانقی یا نان خرمایی است که ترکیبی از آرد گندم، شکر، روغن، زعفران، آب، گلاب، تخم مرغ و خرماست. درگذشته فروشندگان با ذوق و سلیقه داخل نان خرمایی سکههای ده شاهی می گذاشتند و به این ترتیب برای مشتریان، به خصوص بچهها بازار گرمی میکردند. نان خرمایی را هم در مغازه نان برنجی پزها عرضه میکنند.
 
نظرات

 نام:
 *نظر: